fbpx Offerte aanvragen

Werkwijze

Geconditioneerde houtopslag

Voor het beste resultaat, moeten we de beste houtsoorten gebruiken. In onze fabriek gebruiken wij veelal met geoptimaliseerd hout. Dit wil zeggen dat we lange balken inkopen met hout wat gevingerlast is. Dit is beter voor de ‘rek en trek’ van het hout, en daarbij hebben we de minste afval. Natuurlijk gebruiken we ook andere soorten hout, dit is dan altijd klant specifiek. Om al dit hout goed te kunnen verwerken hebben we een geconditioneerde opslag gecreëerd waarbij het vochtgehalte van het hout op peil wordt gehouden. Dit om de werking van het hout zo minimaal mogelijk te houden.

Afkortzaagstraat

Volautomatische, zelf optimaliserende afkortzaag.

Deze machine wordt aangestuurd door middel van machine-file’s vanuit de werkvoorbereiding. De bediener laad het hout op de machine daarna meet de machine zelf de lengte van de balk en optimaliseert voor het beste resultaat, zodat deze het minste afval maakt. Ook ‘foute’ stukken kan de machine zelf uit de balk zagen. De bediener geeft deze aan door middel van een krijtstreep op het hout en dan worden deze automatisch uit de balk verwijderd.

Vierzijdige schaafmachine

Automatisch, zelfinstellende vierzijdige schaafmachine.

De bediener geeft de juiste houtmaat in. De machine stelt volautomatisch zichzelf op deze maat in. Deze machine is voorzien van 6 schaafassen, zodat de balken maar eenmalig door de machine gestuurd hoeven te worden en daarna gereed zijn. De schaafkoppen zijn gemaakt met een snel wissel systeem zodat er op een hele eenvoudige manier gewisseld kan worden van gereedschap en makkelijk nieuwe beitels op geplaatst kunnen worden voor het gladste resultaat.

Conturex 214

CNC bewerkingscentra

Deze bewerkingscentra worden volledig automatisch aangestuurd vanuit de werkvoorbereiding. Op deze machine worden de onderdelen van de kozijnen ramen en deuren compleet geproduceerd. Dit allemaal voorzien van de goede sponningen, de juiste boorgaten en eventueel inkrooswerk voor het hang en sluitwerk. De bediener hoeft het zelf niets meer aan te doen, behalve het optisch beoordelen van de onderdelen. Als de onderdelen klaar zijn, kan het product geassembleerd worden. Deze machines maken per werkdag tussen de 450 en 500 onderdelen.

Biesse Rover C

Vijfassige CNC bovenfrees machine

Met deze machine kunnen we bewerkingen maken door middel van tekeningen die we maken in het programma. De machine voert deze bewerkingen uit. Omdat deze machine 5-assig gestuurd is kunnen we hier zo goed als alle vormen mee maken. Met deze machine maken we onder andere: plaatdeuren, mallen, onderdorpels, toogkozijnen en frezen we digitaal ingemeten ramen.

Assemblage en voormontage

Op deze locatie worden de kozijnen, ramen en deuren geassembleerd. Dit doen we door middel van hydraulische persbanken. De bediener scant het product en op het scherm verschijnt de tekening zodat de bediener weet hoe het product eruitziet. Als het product geassembleerd is wordt deze voorzien van een overschilderbare sticker met de klantgegevens. Daarna worden kozijnen, ramen en deuren verder voorbewerkt, nagekeken op oneffenheden, ingeschilderd en voorzien van eventuele spouwlatten, rekken of andere bewerkingen.

Volautomatisch transportrailsysteem

Na de voorbewerking worden de producten voorzien van haken en opgehangen aan traversebalken. Hierbij worden de producten ingescand en in het transportrailsysteem gestuurd. Het transportrailsysteem weet nu:

  • welk verfsysteem (gronden, voorlak of aflak en eventueel schuren)
  • welke kleur
  • welke route de balk moet afleggen
  • op welke manier de robot het product moet spuiten (zo genoemde recept)

Dit proces gaat vanaf hier volautomatisch. Door middel van een volgsysteem kunnen we zien waar welke balk zich bevindt en hoe ver het proces is.

Volautomatische verfspuitrobots

Deze verfspuitrobots worden in combinatie met het transportsysteem volledig automatisch aangestuurd. Als de traversebalken met de kozijnen, ramen en deuren worden aangeboden wordt dit door middel van een scanner gelezen. Deze scanner creëert een image van het product. Hierna komen de traversebalken met de producten in de robotspuitruimte waarbij de robots de image spuiten. Laagdikte, kleur en verfsysteem zijn al meegestuurd met de traversebalken. Eventuele kleurwisselingen gaan volautomatisch. Als het verfsysteem gereed is worden de traversebalken met de producten automatisch in de droogkamer geplaatst.

Beglazings- en inpaklijnen

Op deze beglazings- en inpaklijnen worden de kozijnen, ramen en deuren voorzien van glas. Ook is het mogelijk om de kozijnen, ramen en deuren in te pakken in folie. Aan de eerste zijde wordt het glas geplaatst en met glaslatten vastgezet. Daarna wordt deze zijde afgekit. Hierna worden de producten overgezet naar de andere zijde van de lijn. Dit gebeurt door middel van een verrijdbaar gedeelte van de lijn. De producten worden nu aan deze kant afgekit en eventueel voorzien van een sterke folie.

Hierna zijn de producten compleet klaar voor transport naar de opdrachtgever.

Afmontage afdeling

Op deze afdeling worden de kozijnen afgemonteerd. Ramen en deuren worden voorzien van hang en sluitwerken en afgehangen in de kozijnen.

Hier worden de kozijnen waar nodig voorzien van kunststof, glasvezel of hardstenen onderdorpels. Ook worden de kozijnen, ramen en deuren voorzien van glaslatten, eventuele dpc folie’s en plaatwerken. Dit alles is veelal voorbereid in het proces en heel gemakkelijk te verwerken. Daardoor is dit proces zeer efficiënt geworden en zullen er daardoor minder problemen ontstaan.

Alles uiteraard naar de wensen van de opdrachtgever.

Krijgt u niet gevonden wat u zoekt, neem dan contact met ons op.

0